ADAPTACIJA STANA


Uredjujete ili renovirate stan, kucu ili poslovni prostor tu je

“SVET BOJA”

Kada se upuštate u renoviranje ADAPTACIJU stana kuće itd. Pre svega  napravite spisak radova koje treba uraditi da bi napravili dinamiku radova. Jedno od VAŽNIJIH stvari je naći kvalitetne majstore ( izvođače radova). Nemoj te birati majstore koji su najevtiniji , nego se raspitujte za njegove dosadašnje  radove. Što se tiče materijala možete sami da nabvite ali je uvek bolje  da majstor nabavi materijal iz razloga, jer se razume u materijale kako se nebi kupovao pogrešan.

 

Disperziona boja i Poludisperzija je debeloslojna boja za krečenje unutrašnjih površina sa odličnom pokrivnom moći, ton se bira pomoću ton karte. Otporna je na brisanje mokrom krpom. Nanosi se na čvrste podloge: glet, gips, malter, papirne tapete, gipskarton ploče. Nanošenje boje se vrši četkom, valjkom ili kompresorom.Karekteristika je da nemaju velik izbor nijansi uglavnom pastelne.

Bojenje (krecenje) zidova i plafona akrilnim perivim bojama

 

Akrilne boje : KRUNA BOJE – ER LAK  – VITEX – JUPOL GOLD

Akrilne boje su tankoslojne boje . Boje su vodorazredive, paropropusne i brzo se suše. Akrilne boje su su skuplje u proseku za dva-tri puta u odnosu na klasične boje poludisperzije, Nanosi se posebnim valjkom  ili kompresorom. Dobro prijanjaju na sve podloge. Nakon sušenja akrilne boje postaju vodootporne, veoma elastične i otporne na svetlo i ostale atmosferske i mehaničke uticaje. Glavne odlike su im tanki nanosi boje, perivost do jedne određene granice koja u svakome slučaju zadovoljava kriterijume većine i mogućnost dobijanja jakih ( ful) tonova, koje je ne moguće dobiti toniranjem disperzione boje. Akrilne boje imaju veliki izbor  tonova preko 2000 nijansi. Kvalitetne boje na našem tržištu : Italijanske „OIKOS“ , „VALPAINT“, „SAN-MARCO“ “KRUNA BOJE” Grčke „ER-LAK„ „VITEX“ „KRAFT“, Slovenačke „JUPOL-GOLD, „HELIOS“ „SPEKTRA“

Gletovanje zidova i plafona:
Prednost mašinskog šmirglanja ( brušenja ) zidova je daleko brže, nakon toga, zidovi postaju ravni i savršeno glatki. Obzirom da se ova mašina kombinuje sa usisivačem, nakon radova ostaje znatno manje prašine nego što je to uobičajeno.

Molersko farbarski radovi:
Farbarski radovi – farbanje stolarije ( prozora, vrata i ostalo) farbanje metalnih površina (bravarije) podrazumevaju ručnu ili mašinsku obradu površina, premazima različite vrste transparentni, uljani, akrilni, nitro, poliuretanski premazi, i ANTIK boja-kovano gvožđe koje se uglavnom koriste za metalne površine . Nanosi se kompresorom.

Ferograf  boja sa metalnim opiljcima ( metalik) koristi se kao dekorativna boja izvrsnog izgleda , širok spektar boja (ton karta).Namenjena je za bojenje svih površina drvo, nameštaj, metal, gvožđe, staklo izutetne postojnosti . Nanose se kompresorom.

 

ANTIGLJIVIČNE I ANTIOKSIDANSNE BOJE koriste se protiv plesni (buđi)…

 

Svet boja © 2023.